Πάνω από 30 νέα έργα, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, που σηματοδοτούν αύξηση της τάξης του 87% σε σχέση με το 2018, ενέκρινε πέρυσι η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (“Παρευξείνια”). Οι νέες εγκρίσεις -υπογεγραμμένες συμβάσεις- αυξήθηκαν κατά 36% και ξεπέρασαν στο σύνολό τους τα 842 εκατ. ευρώ. Οι δε εκταμιεύσεις ανήλθαν στα 872 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 52% σε σχέση με το 2018. Στη λήξη του 2019, το χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας ξεπερνούσε το 1,85 δισ. ευρώ, ενώ ο οργανισμός κατέγραψε για 16η συνεχόμενη χρονιά καθαρά κέρδη, τα οποία αποφασίστηκε να διανεμηθούν στο γενικό αποθεματικό και το πλεόνασμα, για να στηρίξουν τις δραστηριότητές του.

Συνέλευση υπό την προεδρία της Ουκρανίας

‘Οπως επισημάνθηκε σήμερα, κατά την 22η ετήσια συνέλευση του Συμβουλίου Διοικητών της Τράπεζας, υπό την προεδρία της Ουκρανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η Covid-19, το 2019 ήταν το πρώτο έτος εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Στρατηγικού και Επιχειρηματικού Σχεδίου της Παρευξείνιας για την περίοδο 2019-2022, που έχει ως στόχο την ουσιαστική διεύρυνση των δραστηριοτήτων και του αναπτυξιακού αντικτύπου της.

Το Συμβούλιο έλαβε ακόμα την απόφαση να αναλάβει η Αλβανία την προεδρία του, για την 23η ετήσια γενική συνέλευσή του, το 2021. Οι διοικητές της Τράπεζας από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν θα λάβουν τις θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου Διοικητών.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.