Η δεύτερη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές για το 2023 χαρακτηρίστηκε από ισχυρή ζήτηση, με τις προσφορές των επενδυτών να αγγίζουν τα 16 δισ. ευρώ. Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε έτσι το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ, με ένα ομόλογο λήξης τον Ιούνιο του 2018 και με επιτόκιο 3,919% . Το κουπόνι ορίστηκε στο 3,875%.

Η έκδοση καλύφθηκε κατά το 1/3 από Έλληνες. επενδυτές, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή από Βρετανία. Όσον αφορά στο προφίλ των επενδυτών, την ισχυρότερη παρουσία είχαν οι τράπεζες, ενώ η συμμετοχή κερδοσκοπικών δυνάμεων της αγοράς όπως είναι τα hedge funds ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΔΔΗΧ, οι Έλληνες επενδυτές πήραν τον πρωταγωνιστικό ρόλο με 33% της κατανομής και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο / Ιρλανδία με 23%, η Ιβηρική με 10%, η Ιταλία με 7%, η Γερμανία / η Αυστρία / η Ελβετία με 7%, οι Ηνωμένες Πολιτείες με 6 %, Σκανδιναβικοί επενδυτές με 5%, Γαλλία με 4%, Άλλη Ευρώπη με 3% και, τέλος, Υπόλοιπος Κόσμος με 2%.

Η μεγαλύτερη επενδυτική βάση ήταν Τράπεζες / Ιδιωτικές Τράπεζες με 44% και Διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων με 36%, ακολουθούμενες από Hedge Funds 6%, Ασφαλιστικά / Συνταξιοδοτικά Ταμεία με 6%, Κεντρικές Τράπεζες / Επίσημα Ιδρύματα με 3% και Άλλοι με 5%.



Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *