Μια εικόνα από τη βάση Schriever Space Force Base όπου γίνονται ασκήσεις διαστημικού πολέμου.

Η πυραυλική δοκιμή εναντίον ενός παροπλισμένου διαστημικού δορυφόρου από την Ρωσία πριν από ένα μήνα προκάλεσε μια διπλωματική σύρραξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία στην οποία μπήκε σφήνα και το NATO. Είχε προηγηθεί έντονη φημολογία για μια δοκιμή ενός υπερηχητικού πυραύλου που θα κινείται έξω από την γήινη ατμόσφαιρα για να πλήξει τον στόχο του από την Κίνα. Το Πεκίνο έχει διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές χωρίς να έχει πείσει πάντως την διεθνή κοινότητα.

Οι ΗΠΑ που για διαφόρους λόγους θεωρείται ότι έχει μείνει πίσω από την Ρωσία και την Κίνα στην ανάπτυξη πολεμικής διαστημικής τεχνολογίας προσπαθεί όπως φαίνεται να καλύψει το χαμένο έδαφος. Όπως έγινε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός αμύνης των ΗΠΑ Κάθλιν Χικς επισκέφτηκε τη διαστημική βάση Schriever Space Force Base στο Κολοράντο όπου διεξάγεται η άσκηση «Space Flag».

Πρόκειται για μια σειρά προσομοιώσεων αντιμετώπισης διαστημικών οπλικών συστημάτων, παρεμβολών σε τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και δοκιμών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου. Η Χικς παρακολούθησε από κοντά την 13η άσκηση του προγράμματος και την τρίτη κατά σειρά στην οποία συμμετείχαν και στις ΗΠΑ συμμαχικές χώρες όπως η Βρετανία, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Η διάρκεια αυτής της φάσης του προγράμματος Space Flag θα είναι δέκα μέρες.

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *