Παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ΕΟΦ και τη βελτίωση της λειτουργίας του προωθεί το υπουργείο Υγείας, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απευθύνοντας χαιρετισμό σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού.

Ο κ. Χ Χρυσοχοΐδης  καλωσόρισε τον νέο πρόεδρο Ευάγγελο Μανωλόπουλο και τα νέα μέλη του δ.σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και μιλώντας στους εργαζόμενους, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θα στηρίξουμε αποφασιστικά, θα ενισχύσουμε και θα βελτιώσουμε σημαντικά τη λειτουργία του ΕΟΦ, μέσα από της δική σας δουλειά».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως πρόκειται για έναν κρίσιμο Οργανισμό, ο οποίος «πραγματεύεται κάτι πολύτιμο, το φάρμακο» και αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς στόχους στους οποίους πρέπει να επικεντρωθεί η νέα διοίκηση προκειμένου να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί ο ΕΟΦ.

Προσλήψεις για να στελεχωθούν κρίσιμες θέσεις

Το πρώτο, όπως είπε, είναι να στελεχωθεί ο ΕΟΦ και εξήγγειλε προσλήψεις, προκειμένου να στελεχωθούν κρίσιμες θέσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις, ώστε να αναβαθμιστεί το παραγόμενο έργο.

Μηχανισμός αξιολόγησης

Ως δεύτερο βήμα ο κ. Χρυσοχοΐδης έθεσε τη δημιουργία του μηχανισμού αξιολόγησης, HΤA. «Προχωράμε γρήγορα ούτως ώστε να στήσουμε εντός του ΕΟΦ τον μηχανισμό αξιολόγησης, ο οποίος θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δικής σας δουλειάς. Η σημερινή Επιτροπή Αξιολόγησης, οι μηχανισμοί αξιολόγησης που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρώπη να είναι οργανικά δεμένοι ως δραστηριότητα με τον ΕΟΦ, ώστε να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας και των φαρμάκων. Μέσα στο 2025 θα αποκτήσουμε ευρωπαϊκή ενιαία πολιτική αξιολόγησης που θα βοηθήσει να μετράμε την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και να εφαρμόσουμε ενιαία πολιτική» επισήμανε.

Δημιουργία μηχανισμού καταγραφής των ελλείψεων φαρμάκων

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη δημιουργία μηχανισμού καταγραφής των ελλείψεων των φαρμάκων, ώστε «με τρόπο διαφανή και απόλυτα συμφέροντα για την ελληνική κοινωνία να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή με πρώτο τον ΕΟΦ που είναι η ‘μήτρα’ του φαρμάκου, σε όλη τη γραμμή παραγωγής και διακίνησης του φαρμάκου, τι υπάρχει ή δεν υπάρχει στην αγορά».

Ενίσχυση του τομέα της έρευνας

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση του τομέα της έρευνας στον ΕΟΦ. Όπως τόνισε, «το νέο Δ.Σ στελεχώνεται από σπουδαίους επιστήμονες, οι οποίοι θα εργαστούν μαζί με όλο το προσωπικό και όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε προϋποθέσεις έρευνας και αξιολόγησης όλων των νέων τεχνολογιών που μπαίνουν καθημερινά στην υγεία».Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *