Το νέο μαχητικό F-15EX της Boeing ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση στις 2 Φεβρουαρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκαιρη παράδοση των πρώτων δύο αεροσκαφών στην αμερικανική πολεμική αεροπορία αργότερα μέσα στον τρίμηνο. Το αεροσκάφος απογειώθηκε και προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Σεντ Λούις, ολοκληρώνοντας μια δοκιμαστική πτήση 90 λεπτών πριν επιστρέψει.

Ο επικεφαλής πιλότος δοκιμών της Boeing, Ματ Γκιζ, έλεγξε τα avionics, τα προηγμένα συστήματα και το λογισμικό του πολλαπλών ρόλων μαχητικού. Μία ομάδα δοκιμών που παρακολουθούσε τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν κατά την πτήση σε πραγματικό χρόνο επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος απέδωσε όπως είχε σχεδιαστεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ψηφιακή «ραχοκοκαλιά» του μαχητικού- σύγχρονης παραλλαγής του γνωστού μαχητικού F-15- σημαίνει πως μπορεί να λειτουργήσει ως βάση δοκιμών για μελλοντικές τεχνολογίες- μια δυνατότητα με ιδιαίτερη σημασία για την αμερικανική πολεμική αεροπορία. Οι σύγχρονες παραλλαγές του F-15 περιλαμβάνουν επίσης χειριστήρια fly-by-wire, ένα ολοκαίνουριο ψηφιακό κόκπιτ, σύγχρονο ραντάρ AESA και το ADCP-II, τον «ταχύτερο υπολογιστή αποστολής του κόσμου» σύμφωνα με την εταιρεία. Το F-15EX, που αποτελεί την πιο προηγμένη έκδοση του μαχητικού ως τώρα, περιλαμβάνει το Eagle Passive/Active Warning and Survivability System, ένα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για αυξημένη αποτελεσματικότητα και επιβιωσιμότητα σε αποστολές.

Τον Ιούλιο η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ υπέγραψε συμβόλαιο με τη Boeing για κατασκευή των πρώτων οκτώ μαχητικών. Τα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνουν μέχρι και 144 αεροσκάφη.

 

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *