Τεράστια ήταν η πτώση τον Μάρτιο σε πωλήσεις αυτοκινήτων στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, λόγω των επιπτώσεων που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο -και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 44%, σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο. Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, αυτή η εξέλιξη οφείλεται στα έκτακτα μέτρα για να περιορισθεί η μετάδοση του θανατηφόρου ιού.

Όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες που επλήγησαν από τον κορονοϊό, οι πολίτες παραμένουν στο σπίτι, για να μειώσουν τη μετάδοσή του. Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον τρίτο μήνα της χρονιάς ανήλθαν στις 254.684 μονάδες. Η επίδοση του περασμένου Μαρτίου ήταν τόσο χαμηλή, που συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη επίδοση στις πωλήσεις που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 1999.

Επίσης, οι πωλήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά της Ευρώπης, υποχώρησαν κατά 38%, ενώ στη Γαλλία έπεσαν κατά 72%, καθώς οι αντιπροσωπείες έκλεισαν τις πόρτες τους με εντολή της κυβέρνησης στα μέσα του μήνα.

Στην Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 85%, καθώς η αγορά σταμάτησε για να αντιμετωπιστεί όλη η δραματική κατάσταση που δημιούργησε ο ιός.

Η ζήτηση στην Ισπανία, η οποία επίσης «χτυπήθηκε» σκληρά από την πανδημία, υποχώρησε κατά 69%, λόγω των μέτρων που έλαβε με τη σειρά της η κυβέρνηση.

Αντίκτυπος και στην κατασκευαστική δραστηριότητα

Επίσης μεγάλο πλήγμα στη Μεγάλη Βρετανία δέχθηκε και η κατασκευαστική δραστηριότητα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση της από το 2009. Σύμφωνα με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών (PMI), ο κατασκευαστικός τομέας περιορίστηκε σημαντικά τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη του 6% σε σύγκριση με τη δραστηριότητα του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αλυσίδα υπερκαταστημάτων Debenhams εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε διορισμό διαχειριστών, προκειμένου να προστατεύσει τα κεφάλαιά της κατά την περίοδο παύσης των εμπορικών δραστηριοτήτων λόγω του κορονοϊού, αλλά και να προσπαθήσει να εξασφαλίσει μία συμφωνία διάσωσης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η ενέργειά αυτή θα προστατεύσει την εταιρία από την ρευστοποίηση, ενόσω τα 142 καταστήματά της στη χώρα παραμένουν κλειστά.

Η εταιρία απασχολεί 22.000 προσωπικό σε όλη τη χώρα, ενώ μόλις πριν από έναν χρόνο είχε διαφύγει τον κίνδυνο πτώχευσης από τους πιστωτές της.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *