Προειδοποίηση ότι η ελληνική κολύμβηση βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, απευθύνει προς τους αρμόδιους φορείς ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Νίκος Κραουνάκης.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, ο έμπειρος προπονητής υπογράμμισε ότι, από τους περίπου 18.000 εν ενεργεία αθλητές στη χώρα μας, στο νερό αυτή τη στιγμή βρίσκονται μόλις 16 και ζητά επιτακτικά να επιτραπούν ξανά οι προπονήσεις σε ανοιχτά κολυμβητήρια, με την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Βεβαίως, πιστεύω ακράδαντα ότι προέχει η υγεία. Δεν το συζητώ. Δεν γίνεται όμως να μπορούν να προπονούνται αθλητές σε ανοιχτά στάδια και να μην προπονούνται αθλητές σε ανοιχτά κολυμβητήρια, με τα αυστηρότερα πρωτόκολλα που θα ισχύουν», είπε.

«Δεν έχει εξηγηθεί από κανέναν επιστήμονα ή αξιωματούχο ότι υπάρχουν στοιχεία, έρευνες, μελέτες, συμπεράσματα, ότι η κολύμβηση είναι πιο επικίνδυνη από τα άλλα αθλήματα που λειτουργούν. Το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Κραουνάκης, «αυτή τη στιγμή η κλασική κολύμβηση έχει 18.000 ενεργούς αθλητές και προπονητές και μόνο η προολυμπιακή ομάδα, ήτοι 26 κολυμβητές και κολυμβήτριες σε όλη την Ελλάδα, από τους οποίους περίπου 10 λείπουν στο εξωτερικό, βρίσκονται στο νερό. Δηλαδή προπονούνται 16 κολυμβητές και κολυμβήτριες».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Σήμερα νομίζω ότι είμαστε ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή, αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη. Πρέπει, αύριο κιόλας, να δοθεί λύση με την λειτουργία των κολυμβητηρίων, όχι ενάντια στο υγειονομικό συμφέρον, αλλά σύμφωνα πάντα με τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.