Οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του γενετικά τροποποιημένου μαρουλιού που δημιούργησαν για κατανάλωση μακριά από τη Γη. 

Η ανθρωπότητα έχει αναπτύξει πλέον τα τεχνικά μέσα όχι μόνο για να παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε διαστημικούς σταθμούς αλλά και να πραγματοποιεί μεγάλης διάρκειας ταξίδια όπως αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν στον Άρη.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που καλούνται να βρουν λύσεις οι επιστήμονες είναι η διατροφή των αστροναυτών όχι μόνο στο επίπεδο της φρεσκάδας και της γεύσης των τροφίμων που θα καταναλώνουν αλλά και των θρεπτικών και άλλων ευεργετικών για τον οργανισμό τους ουσιών που θα λαμβάνουν από την διατροφή τους αφού έχει επίσης διαπιστωθεί ότι η μακρά παραμονή στις διαστημικές συνθήκες προκαλεί σοβαρά ανατομικά αλλά και οργανικά προβλήματα στον άνθρωπο. Μία από τις επιπτώσεις της μακράς παραμονής σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας είναι οστική πυκνότητα αυξάνοντας τους κινδύνους για διαφόρων ειδών προβλήματα των οστών.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (Davis) ανέπτυξαν ένα γενετικά τροποποιημένο είδος μαρουλιού το οποίο πρώτον μπορεί να καλλιεργηθεί στο Διάστημα, δηλαδή εντός των διαστημοπλοίων ή αργότερα σε θερμοκήπια σε άλλους πλανήτες και δεύτερον το μαρούλι περιέχει μια ορμόνη ενίσχυσης των οστών. Οι ερευνητές υποστηρίζουν μάλιστα ότι η γεύση του μαρουλιού τους είναι παρόμοια με αυτή του φυσικού μαρουλιού.

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *