Πίσω από την πρώτη σειρά των κτιρίων μετατοπίζεται ο πεζόδρομος και ο ποδηλατοδρόμος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα σύμφωνα με με απόφαση  που επικύρωσαν τα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η οποία  δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 16 Μαρτίου (ΦΕΚ 1219Β).

Αρχικά προβλεπόταν ότι τα δύο έργα ανάπλασης θα γίνονταν σε όλο το μήκος της παραλιακής του Ελληνικού.

Στον κοινόχρηστο χώρο που προβλεπόταν μπροστά από τα κτίρια θα πραγματοποιηθεί μια απλή φύτευση.

Επίσης, αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης στην τρίτη σειρά κτιρίων αλλά και στον ουρανοξύστη-εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

 Συγκεκριμένα με την απόφαση:

 Αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης στην τρίτη σειρά κτιρίων και στον ουρανοξύστη-εμπορικό κέντρο.

– Ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, «δεν θα βλέπει θάλασσα» στο μισό παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά. Οπως προβλέπεται, ο διάδρομος αυτός θα δημιουργηθεί πίσω από την πρώτη σειρά κατοικιών, ενώ ο μικρότερης διατομής πεζόδρομος που προβλεπόταν μπροστά από αυτές, δίπλα στη θάλασσα, καταργείται και υποκαθίσταται από μια λεπτή λωρίδα κοινόχρηστου πρασίνου. 

– Στην τρίτη σειρά κατοικιών προβλέπεται αύξηση συντελεστή (δηλαδή μεγαλύτερα κτίρια) σε τέσσερα διαδοχικά οικοδομικά τετράγωνα. Η αύξηση συντελεστή κυμαίνεται από 0,01 έως 0,03 και δεν αιτιολογείται.

– Στη δυτική πλευρά του ακινήτου, δίπλα στον σταθμό μετρό Ελληνικού προβλέπεται η δημιουργία ουρανοξύστη ύψους έως 200 μέτρων και εμπορικού κέντρου. Στο «οικόπεδο» αυτό ο συντελεστής αυξάνεται κατά 0,02 (σε 0,53 από 0,51), ενώ δίνεται το ελεύθερο να μην εξαντληθεί η κάλυψη που προβλέπει ο οικοδομικός κανονισμός για τα εμπορικά κτίρια.

 

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *