Κυβερνοεπίθεση στο τμήμα διαχείρισης βιομηχανικών πελατών της, δέχθηκε η γερμανική βιομηχανία εξοπλιστικών συστημάτων Rheinmetall, διευκρινίζοντας, ότι η επίθεση επηρέασε τον πολιτικό κλάδο αυτοκινήτων, αλλά όχι αυτόν του στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Ο τομέας που δέχθηκε την επίθεση περιλαμβάνει ουσιαστικά τις δραστηριότητες της εταιρίας οι οποίες απευθύνονται σε βιομηχανικούς πελάτες. Η λειτουργία του στρατιωτικού τομέα συνεχίζεται κανονικά. Η Rheinmetall ερευνά αυτή τη στιγμή την έκταση της ζημιάς και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε o εκπρόσωπος της εταιρίας, Όλιβερ Χόφμαν.

Η Εισαγγελία της Κολωνίας επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα για την επίθεση, δεν έδωσε ωστόσο περαιτέρω πληροφορίες, ενώ το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD μετέδωσε πριν από λίγο ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί η ομάδα ZAC της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία είναι αρμόδια για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με το κανάλι, η Rheinmetall, ο μεγαλύτερος όμιλος στρατιωτικού εξοπλισμού στη Γερμανία που συμπεριελήφθη τον Μάρτιο στον δείκτη DAX, είχε γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο μήνα, χωρίς ωστόσο να υποστεί σοβαρή ζημιά.

Η ίδια η εταιρία δηλώνει ότι είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους κατασκευαστές στρατιωτικών οχημάτων και πυρομαχικών στον δυτικό κόσμο, ενώ διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην προμήθεια της Ουκρανίας με άρματα μάχης και στην «κυκλική ανταλλαγή» παλαιότερων αρμάτων με πιο σύγχρονα.

Πηγή: ΑΜΠΕSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *