Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Copa América, η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) αποφάσισε ότι το τουρνουά δεν θα πραγματοποιηθεί στην Αργεντινή, όπως είχε προγραμματιστεί, λόγω της πανδημίας Covid-19.

«Η CONMEBOL πληροφορεί ότι, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, αποφάσισε να αναστείλει την οργάνωση του Copa América στην Αργεντινή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που έγινε στο Twitter.

Η συνομοσπονδία διευκρινίζει ότι αναλύει «την προσφορά άλλων χωρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του ηπειρωτικού τουρνουά».

Μεταξύ των πιθανών επιλογών είναι η Χιλή, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από έναν αξιωματούχο της CONMEBOL, τον Αργεντινό Γκονσάλο Μπελόσο. Το Copa América είναι η σημαντικότερη διεθνής διοργάνωση που διοργανώνει η Συνομοσπονδία.

Η Αργεντινή θα έπρεπε να συνδιοργανώσει το τουρνουά με την Κολομβία, όπου οι κοινωνικές αναταραχές που προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων το κατέστησαν αδύνατο.

Όσον αφορά την Αργεντινή, η υπουργός Υγείας της Κάρλα Βισότι είχε προειδοποιήσει πρόσφατα για τις δυσκολίες μιας τέτοιας διοργάνωσης, καθώς η χώρα των 45 εκατομμυρίων κατοίκων διέρχεται την πιο κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, με περισσότερους από 41.000 μολυσμένους μόνο την περασμένη Πέμπτη.

Γι΄ αυτόν το λόγο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 70% των Αργεντινών αντιτάχθηκαν στη διοργάνωση του Copa América στη χώρα τους.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.