Το νέο σύστημα υπόσχεται ασύρματη φόρτιση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών βρίσκονται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί η προσπάθεια ανάπτυξης τεχνολογιών ασύρματης φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών. Έχουν παρουσιαστεί κάποια συστήματα ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων αλλά εκτός των ζητημάτων του ρυθμού φόρτισης το βασικότερο πρόβλημα είναι μέχρι στιγμής ότι οι συσκευές πρέπει να είναι πολύ κοντά στις βάσεις φόρτισης.

Έτσι περιορίζεται πολύ η αυτονομία κινήσεων του κατόχου της συσκευής μέσα στον χώρο που υπάρχει το ασύρματο σύστημα φόρτισης και επί της ουσίας στο μόνο που διευκολύνεται κάποιος είναι να μην χρειάζεται τον συμβατικό φορτιστή με το καλώδιο και να μην αγχώνεται σε περίπτωση που δεν τον έχει μαζί του.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Nature Electronics» ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τόκιο παρουσιάζουν μια τεχνολογία που ανέπτυξαν με την οποία μετατρέπεται ένα ολόκληρο δωμάτιο σε βάση ασύρματης φόρτισης. Το σύστημα βασίζεται σε αγώγιμες επιφάνειες που τοποθετούνται μέσα στους τοίχους ενός δωματίου ή οποιουδήποτε χώρου. Με το σύστημα αυτό ολόκληρος ο χώρος μπορεί να φορτίζει ασύρματα διαφόρων ειδών συσκευές που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το σύστημα αυτό μπορεί να φορτίζει από ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μέχρι κινητά τηλέφωνα ανεξαρτήτως του που βρίσκονται οι συσκευές αυτές μέσα στο χώρο.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα δωμάτιο 3x3x2 μέτρα το οποίο ενσωματώνει το σύστημα τους και όπως αναφέρουν επετεύχθη η φόρτιση κινητών τηλεφώνων αλλά και πολλών ακόμη αντικειμένων όπως λαμπτήρες, ανεμιστήρες κ.α. Μάλιστα οι συσκευές και τα αντικείμενα φορτίζονταν ακόμη και αν κάποιος τα είχε στα χέρια του και κινούνταν μέσα στο δωμάτιο.

Οι ερευνητές συνεχίζουν την ανάπτυξη και βελτίωση του συστήματος τους με στόχο να μπορέσουν να δημιουργήσουν εκδοχές της που δεν θα έχουν μόνο οικιακή αλλά και μεγαλύτερου εύρους χρήση όπως για παράδειγμα, να τοποθετούνται σε χώρους εργοστασίων και να φορτίζονται οι συσκευές και τα μηχανήματα που υπάρχουν εκεί.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *