Της Δανάης Αλεξάκη
dalex@naftemporiki.gr 

Ξεστοκάρουν τα απορρυπαντικά που αγόρασαν στις μέρες της καραντίνας τα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα η ευρύτερη κατηγορία ειδών οικιακής φροντίδας να εμφανίζει για πρώτη φορά φέτος υποχώρηση πωλήσεων. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI που εξετάζει την πορεία των πωλήσεων 340 κατηγοριών σταθερού barcode που διακινούνται στην οργανωμένη λιανική, ο Ιούνιος ξεκίνησε με συνολική αύξηση 5,4% στην αξία των πωλήσεων, με τον συνολικό τζίρο της εβδομάδας 1-7 Ιουνίου να διαμορφώνεται σε 119,39 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κατά την εξεταζόμενη εβδομάδα, στις 41 κατηγορίες Οικιακής Φροντίδας που εξετάζει το δείγμα καταγράφεται κάμψη εσόδων της τάξεως του 1%.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της IRI στη «Ν», η κάμψη των πωλήσεων στην ευρύτερη κατηγορία household αποτελεί απόρροια της υψηλής μονοψήφιας πτώσης που καταγράφουν οι πωλήσεις των απορρυπαντικών, που αποτελούν περί το 16% της κατηγορίας. Επίσης πτωτική τροχιά καταγράφηκε και στις πωλήσεις των εντομοαπωθητικών, η οποία εκτιμάται ότι είναι συγκυριακή αφού εφεξής αναμένεται μεγαλύτερη κινητικότητα λόγω του καλοκαιριού στα είδη προστασίας από τα κουνούπια και τα τσιμπήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα είδη οικιακού καθαρισμού διατήρησαν την ανοδική τους πορεία. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν ότι η υποχώρηση στα απορρυπαντικά οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε ισχυρό στοκάρισμα τις προηγούμενες μέρες και πλέον οι δαπάνες του νοικοκυριού κινούνται σε πιο στοχευμένες αγορές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.