Η εταιρεία Zipline η οποία έχει κατασκευάσει ένα drone μεταφοράς φορτίων σύναψε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών Intermountain Region που δραστηριοποιείται στην πολιτεία της Γιούτα στις ΗΠΑ. Το drone πήρε άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ξεκίνησε την παράδοση φαρμάκων σε πελάτες της Intermountain Region. Σε πρώτη φάση το drone μεταφέρει φάρμακα σε ασθενείς της περιοχής Σολτ Λέικ όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα της Γιούτα.

Το drone έχει μήκος δύο μέτρων και άνοιγμα φτερών δέκα μέτρα. Πετά σε ύψος περίπου 100 μέτρων από το έδαφος και όταν φτάσει στο σημείο παράδοσης κατεβαίνει σε ύψος περίπου 20 μέτρων και απελευθερώνει το πακέτο με τα φάρμακα που μεταφέρει. Το πακέτο πέφτει στο έδαφος ομαλά με αλεξίπτωτο. Όπως είναι ευνόητο η μεταφορά των φαρμάκων γίνεται σε ασθενείς που ζουν σε δύσβατες ή απομονωμένες περιοχές και δεν μπορούν εύκολα να τα προμηθευτούν.

Η Zipline ευελπιστεί ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη διαδικασία παράδοσης ώστε να επεκτείνει την δράση του drone και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες του αναπτυγμένου κόσμου αφού στην αφρικανική ήπειρο το drone κάνει παραδόσεις φορτίων.

Naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *