Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε τις πρώτες δηλώσεις του με την ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή των Ανδρών στο διαδυκτιακό ραδιόφωνο της Ομοσπονδίας (ΕΟΚ), υπογραμμίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος του είναι να χτίσει τις ανθρώπινες σχέσεις στα αποδυτήρια τυης ομάδας.

«Είναι πολύ σημαντικές οι ανθρώπινες σχέσεις, εκτός από τις επαγγελματικές. Όλοι όσοι θα είμαστε παρόντες σε αυτήν την προσπάθεια, θα έχουμε όρεξη, θα βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από το κοινό καλό και θα ξέρουμε πως 11 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα κι άλλοι τόσοι στο εξωτερικό θα είναι μαζί με την Εθνική», είπε.

Ακολούθως, παρέπεμψε στη «χρυσή» ομάδα του Ευρωμπάσκετ του 1987: «Όλοι αυτοί αποτέλεσαν το έναυσμα για πολλούς από εμάς, μεταξύ αυτών κι εγώ. Μας τράβηξαν στο μπάσκετ. Μακάρι οι επόμενες γενιές, εκείνες που θα διαχειριστούμε όλοι μαζί, να είναι οι γενιές που θα φέρουν κι άλλα παιδιά στα γήπεδα και θα δημιουργήσουν υγιείς φιλάθλους. Γιατί όταν ξέρεις τους κανονισμούς, μπορείς να παρακολουθήσεις το άθλημα καλύτερα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη: 

«Το πρώτο που θέλω να κάνω είναι να χτίσω ανθρώπινες σχέσεις. Απόψε (19/3) αργά το βράδυ έχουμε μίτινγκ με όλα τα παιδιά… Μην ξεχνάμε ότι αυτή η προσπάθεια αφορά μια προσπάθεια ανθρώπων που θα στερηθούν τις διακοπές τους και θα βάλουν το ταλέντο τους για την εθνική ομάδα».

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Ιτούδης πρόσθεσε: «Η εξέλιξη πρέπει να είναι καθημερινή. Έτσι βλέπω και τη δική μου πορεία. Αν μπω στη διαδικασία να ανατρέξω τι έκανα στο παρελθόν, σημαίνει πως είμαι κοντά στην απόσυρση! Δεν αναπολώ το παρελθόν, ίσα-ίσα προσπαθώ να μάθω από τα λάθη μου, από ένα βιβλίο που θα διαβάσω, από ένα ντοκιμαντέρ. Η εξέλιξη και η ενημέρωση είναι καθημερινή. Ήξερα από μικρή ηλικία τι ήθελα να κάνω. Εμένα, για παράδειγμα, με έδιωξε ένας προπονητής από το ποδόσφαιρο λόγω των… μαλλιών! Κάθε αποτυχία, κάθε στραβοπάτημα είναι αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα. Είμαι πρεσβευτής αυτής της κατάστασης. Όλοι θα πέσουμε και όλοι θα σηκωθουμε… Το αφύσικο είναι να μην αποτύχεις. Καλύτερα να πέσεις, αλλά να πέσεις μπροστά. Να συνεχίσεις».

Επίσης, αναφέρθηκε στο κίνητρο όσων ενισχύσουν την Εθνική: «Είμαι 52 ετών, δεν νιώθω τον εαυτό μου νεαρό προπονητή πλέον. Όσον αφορά την Εθνική, θέλω να χτίσω προσωπικές σχέσεις με τους αθλητές. Να μιλήσω μαζί με όλα τα παιδιά που θα αποτελέσουν τη βάση της Εθνικής. Είναι πολύ σημαντικές οι ανθρώπινες σχέσεις, εκτός από τις επαγγελματικές. Όλοι όσοι θα είμαστε παρόντες σε αυτή την προσπάθεια, θα έχουμε όρεξη, θα βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από το κοινό καλό και θα ξέρουμε πως 11 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα κι άλλοι τόσοι στο εξωτερικό θα είναι μαζί με την Εθνική».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *