Το TransPod υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία στις μετακινήσεις.

Η καναδική νεοφυής εταιρεία TransPod βασιζόμενη στην τεχνολογία των αποκαλούμενων υπερηχητικών τρένων (hyperloop) ανακοίνωσε ότι σχεδίασε ένα νέου τύπου τρένο που αξιοποιεί διάφορες επαναστατικές τεχνολογίες για τη δημιουργία ενός υβρίδιου τρένου και αεροσκάφους τύπου τζετ. Οι δημιουργοί του τρένου το έχουν ονομάσει FluxJet και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος χωρίς… φτερά. Το τρένο αυτό θα ενσωματώνει τεχνολογίες που αξιοποιούν ένα νέο πεδίο της φυσικής (veillance flux) στον τομέα του μαγνητισμού. Το FluxJet θα είναι ένα ηλεκτρικό τρένο μαγνητικής αιώρησης που θα κινείται με ταχύτητες άνω των χιλίων χλμ./ώρα.

Το FluxJet θα μπορεί να μεταφέρει 56 επιβάτες με πρόβλεψη και για άτομα που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Θα διαθέτει επίσης βαγόνια μεταφοράς φορτίων με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων βάρους δέκα τόνων. Στόχος είναι να δημιουργηθούν σταθμοί σε όλες τις μεγάλες πόλεις και σημαντικές για διαφόρους λόγους περιοχές του Καναδά και τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται αν τελικά υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο κάθε δύο λεπτά.

Το ταξίδι με αυτό το τρένο θα κοστίζει σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία περίπου 45% φτηνότερα από ότι το αντίστοιχο δρομολόγιο με αεροσκάφος.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *