«Η Ελλάδα δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, αλλά τις διαμορφώνει» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για τα τρία βραβεία που απένειμε στη χώρα ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Καινοτομίας και Τεχνολογίας WITSA

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «Φώφη Γεννηματά» κέρδισε το 1ο βραβείο ως εφαρμογή της ψηφιακής Υγείας. Το ίδιο και το Κέντρο Διαλειτουργικότητας όλων των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου στον τομέα του «Μετασχηματισμού του Κράτους». Επιπλέον η υπηρεσία myDESKlive για τα ηλεκτρονικά ραντεβού του πολίτη πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Ψηφιακή Ευκαιρία Συμπερίληψης».

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως η Ελλάδα, την ίδια ώρα που αντιμάχεται με διαχρονικές παθογένειες, πρωτοπορεί στην καινοτομία και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για μία καλύτερη καθημερινότητα. Λύνοντας τα προβλήματα του παρελθόντος και κερδίζοντας τα στοιχήματα του μέλλοντος. «Η Ελλάδα αλλάζει. Βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά» επισημαίνει.

Συγχαίρει τέλος στην ανάρτησή του την ομάδα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και όλα τα στελέχη των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας που εργάζονται γι’ αυτά τα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία του WITSA πραγματοποιήθηκε για το έτος 2023 στη Μαλαισία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 3.000 αντιπροσώπων από 80 χώρες.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *