Υψηλές πληρότητες για το διάστημα λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης καταγράφεται στα ξενοδοχεία της της πόλης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Μανδρίνο.

‘Οπως είπε ο κ. Μανδρίνος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9Fm» τα ξενοδοχεία καταγράφουν ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες για την περίοδο 10 – 18 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι στην πόλη για τον επόμενο μήνα υπάρχουν προκρατήσεις και από επισκέπτες που συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

«Θα είναι καλή η περίοδος της ΔΕΘ, όπως καλός θα είναι και όλος ο Σεπτέμβριος. Υπάρχουν ήδη προκρατήσεις, όχι μόνο για το διάστημα λειτουργίας της Έκθεσης, αλλά και από ανθρώπους που είναι ακόμη σε διακοπές. Στα ξενοδοχεία της πόλης καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες και τα κενά δωμάτια είναι ελάχιστα», σημείωσε ο κ. Μανδρίνος.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «η πόλη έχει τις κλίνες για να καλύψει τους ενδιαφερόμενους. Υπάρχουν καταλύματα, αλλά και η βραχυχρόνια μίσθωση που θα καλύψουν όλους τους επισκέπτες. Δεν θα μείνει κάποιος χωρίς κατάλυμα. Ωστόσο, στα ξενοδοχεία είναι πολύ υψηλή η πληρότητα. Κι αν κάποιος δεν βρει δωμάτιο σε κάποιο κεντρικό σημείο, θα μείνει στις παρυφές της Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Μανδρίνος είπε πως μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για την τουριστική κίνηση, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τι θα συμβεί την περίοδο από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Αναφορικά με τους καλοκαιρινούς μήνες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης υπoγράμμισε ότι η πόλη «κινήθηκε πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, όμως δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε στα επίπεδα του 2019. Είναι θετικά τα μηνύματα, καθώς υπήρξε αρχικά ο φόβος λόγω του πολέμου. Η Θεσσαλονίκη κατόρθωσε να πάρει ένα σοβαρό μερίδιο κυρίως από οδικό τουρισμό, γιατί μετά τον κορονοϊό έχουμε μειωμένες αεροπορικές συνδέσεις».

«Τα στοιχεία όλων των ελληνικών αεροδρομίων έχουν θετικό πρόσημο σε σχέση με το 2019, όμως η Θεσσαλονίκη δεν έχει. Η ζήτηση είναι μικρότερη. Τα λόγια είναι εύκολα, τα νούμερα όμως δείχνουν την πραγματικότητα», είπε ο κ.Μανδρίνος, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη «πρέπει να ανεβάσει επίπεδο και να πάρει επισκέπτες με μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *