Η συνεργασία της Aston Martin με την Brough Superior για την «καυτή» AMB 001 Motorcycle, ένα πρωτότυπο αποκλειστικά για την πίστα που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση, καταφτάνει το φθινόπωρο.

Η μοτοσικλέτα δοκιμάστηκε σε πίστα της Γαλλίας και όλα δείχνουν πως είναι στην τελική φάση παραγωγής.

Η AMB 001 έφερε εξάλλου κοντά δυο πολύ μεγάλα ονόματα της βρετανικής μηχανοκίνητης μαγείας και θα ήταν από την αρχή μια ιστορία επιτυχίας.

Aston Martin και Brough Superior ήθελαν να δημιουργήσουν μια μηχανή statement και αυτό ακριβώς έκαναν. Μια μοτοσικλέτα αποκλειστικά για την πίστα, σε κυκλοφορία 100 μονάδων και τιμή 108.000 ευρώ.

Ξέρουμε πως είναι φτιαγμένη από ανθρακόνημα και σχεδιάστηκε κάτω από τη φορτική επίβλεψη του αρχισχεδιαστή και αντιπροέδρου της Aston Martin, Marek Reichman.

Κάπου εκεί μπήκε στην ιστορία και η Brough Superior, η αλλοτινή «Rolls-Royce των μοτοσικλετών», που έφτιαχνε ποιήματα μεταξύ 1922-1940, έβαλε μετά λουκέτο και επανεμφανίστηκε τελικά την προηγούμενη δεκαετία με νέα μονάδα παραγωγής στην Τουλούζη. Απ’ όπου θα βγει εξάλλου και η AMB 001.

Η Brough Superior είναι υπεύθυνη για τον χειρισμό της μηχανής, τη γεωμετρία της, την εργονομία κ.λπ., όλα αυτά που την κάνουν μοτοσικλέτα δηλαδή. Αγωνιστική μοτοσικλέτα, αλίμονο.

Η AMB 001 αντιπροσωπεύει έναν μοναδικό σχεδιασμό με αυτό το αλουμινένιο πτερύγιο που διατρέχει το ντεπόζιτο, περνά κάτω από τη σέλα και φτάνει ως την ουρά. Αυτό είναι μια δουλειά της Mecano ID, που δουλεύει με ανθρακονήματα για την αεροναυπηγική και έφερε τη δική της τεχνογνωσία εδώ.

Η μηχανή τροφοδοτείται από έναν turbocharged V-twin 997 κυβικών, που αποδίδει 180 άλογα…

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *