Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Σουδάν εντός των επόμενων 48 ωρών, καθώς η κατάσταση στη χώρα μπορεί να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στο Σουδάν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί απίθανη την αποκλιμάκωση της έντασης, παρότι ο σουδανικός στρατός συμφώνησε νωρίτερα να παραταθεί κατά 72 ώρες η ισχύουσα εκεχειρία, η οποία εκπνέει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε σήμερα ότι είναι λίγοι οι Αμερικανοί πολίτες που αναζητούν ακόμη τρόπους για να εγκαταλείψουν το Σουδάν.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης εκκένωσης δια θαλάσσης, ο ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ είπε: «Συνεργαζόμαστε στενά με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να καθορίσουμε τον αριθμό των Αμερικανών που επιθυμούν να εγκαταλείψουν το Σουδάν… Επί του παρόντος, οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι ο αριθμός τους είναι σχετικά μικρός. Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν γρήγορα».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters



Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *