Η απασχόληση στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισε να ανακάμπτει τον Ιούνιο, με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας να ενισχύει τις θέσεις εργασίας στη φιλοξενία και το λιανικό εμπόριο, ακόμη και όταν τα αυξανόμενα ποσοστά μόλυνσης Covid-19 έπληξαν την εμπιστοσύνη στα σχέδια της κυβέρνησης για άρση σχεδόν όλων των περιορισμών αυτόν τον μήνα.

Ο αριθμός των μισθωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 356.000 τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών. Σε ορισμένες περιοχές, όπως στη των Βορειοανατολική Αγγλία, Βορειοδυτική Αγγλία και το Μίντλαντς, οι θέσεις εργασίας εκτοξεύθηκαν πάνω από τα προ-πανδημίας επίπεδα.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS) σημείωσε ότι η αύξηση της απασχόλησης ήταν αξιοσημείωτη στη φιλοξενία, ακολουθούμενη από το χονδρικό και λιανικό εμπόριο. Η ετήσια αύξηση των μισθωτών ήταν η υψηλότερη στα νησιά της Σκωτίας, όπως το Αργκύλ, το Σκάι και το Αραν, τα οποία υπήρξαν δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί. Η απασχόληση εκεί αυξήθηκε 6,6 %.

Ο  διευθυντής οικονομικών στατιστικών του ONS, Ντάρεν Μόργκαν , δήλωσε ότι τα στοιχεία έδειξαν ότι η αγορά εργασίας «συνεχίζεθ να ανακάμπτει». Ωστόσο, σημείωσε ότι οι θέσεις εργασίας ήταν ακόμη κατά 200.000 κάτω από τα επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία, με μεγάλο αριθμό εργαζομένων να εξακολουθούν να συμμετέχουν στα προγράμματα στήριξης τα οποία αναμένονται να αρχίσουν να μειώνονται αυτόν τον μήνα.

Η ανεργία ανήλθε κατά μέσο όρο στο 4,8% κατά τους τρεις μήνες έως τον Μάιο, 0,9 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα δηλαδή από ό, τι πριν από την πανδημία, αλλά 0,1 χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό απασχόλησης ήταν 74,8%, 1,8 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από ό, τι πριν από τον Covid-19, αλλά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.