Στη δράση, που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 10 ετών και άνω, η βραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση, θα ψηλαφίσει τη βιωματική σχέση της Άλκης Ζέη με την ιστορία αλλά και τη βαθιά ανθρωπιστική ματιά της. Στη συνέχεια, η διακεκριμένη αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη θα παρουσιάσει παράσταση αφηγηματικής ανάγνωσης, με αποσπάσματα από επιλεγμένα βιβλία της αγαπημένης συγγραφέως, αναφορές στις ιστορικές συνθήκες της εποχής που περιγράφονται και τραγουδίσματα που παραπέμπουν σε αυτήν, σε ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα ιστόρησης που ρέει αφηγηματικά, σαν μία ενιαία ιστορία.

Εικονογράφηση εξωφύλλου Διατσέντα Παρίση

Με όχημα το μυθιστόρημα «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» και άλλα βιβλία της Άλκης Ζέη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μεγάλα ιστορικά γεγονότα, όπως αποτυπώνονται στο έργο της.

Εικονογράφηση εξωφύλλου Μαριλίτσα Βλαχάκη

Η ίδια η Άλκη Ζέη είχε γράψει για τη σχέση της με την Ιστορία: «Άθελά μου η ζωή μου μπλέχτηκε μέσα στην ιστορία κι έγινα κι εγώ ένα κομμάτι της. Το συγγραφικό μου, λοιπόν, έργο, θέλω δεν θέλω, είναι γεμάτο ιστορία… Αν πέτυχα να κάνω τα παιδιά να την ακούσουν τουλάχιστον, το μέλλον θα δείξει».

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

Τ.: 210 3418051 | www.piop.grSource link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *