Εκπρόσωποι αθλητών από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές (ΕΟΕ) και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχαν παραγωγικές συζητήσεις με τον Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο για την «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας», στις Βρυξέλλες στις 10 Μαρτίου.

Η εποικοδομητική συνάντηση έδωσε τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών των EOΕ Gerd Kanter, ο οποίος συμμετείχε εξ αποστάσεως, και στην Πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ Emma Terho, να παρουσιάσουν τη συμμετοχή τους, εκ μέρους των Ευρωπαίων αθλητών, στην Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης με τη μορφή συστάσεων για τις προτεραιότητες του ευρωπαϊκού αθλητισμού τα επόμενα χρόνια.

Μαζί με τον κ. Kanter και την κα. Terho ήταν παρών ο Πρόεδρος των ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας των ΕΟΕ Raffaele Pagnozzi, το μέλος της Επιτροπής Αθλητών των ΕΟΕ Viktor Knoch, ο Διευθυντής του Γραφείου ΕΕ των EOΕ Folker Hellmund καθώς και ο Διευθυντής του Τμήματος Αθλητών της ΔΟΕ Kaveh Mehrabi.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης είναι μια μεγάλη διαβούλευση με τους πολίτες που ανέπτυξε η ΕΕ με σκοπό να αφουγκραστεί τις προσδοκίες και τις ιδέες των πολιτών της σχετικά με τις μελλοντικές προτεραιότητες της. Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Κίνημα, και ειδικότερα οι αθλητές του, εκμεταλλευτήκαν την ευκαιρία για μια συνεργασία με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας» Μαργαρίτης Σχοινάς είπε:

«Η συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι εξαιρετική. Σε αυτούς τους άνευ προηγουμένου, δύσκολους καιρούς επιβεβαιώσαμε ότι, χέρι-χέρι, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε κοινές Ολυμπιακές και Ευρωπαϊκές αξίες, συμπεριλαμβανομένης της ανεκτικότητας, της ισότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Αυτά είναι βασικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Μοντέλου μας . Η αξία των απόψεων των αθλητών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων των αθλητικών οργανώσεων και ειδικότερα ο ρόλος της Επιτροπής Αθλητών των ΕΟΕ είναι τεράστια. Η διευκόλυνση της πρόσβασης των αθλητών στην εκπαίδευση και την κατάρτιση καθώς και η ενθάρρυνση της δημιουργίας προσβάσιμων προγραμμάτων διπλής σταδιοδρομίας είναι επίσης απαραίτητη».

Ο πρόεδρος των EOΕ, Σπύρος Καπράλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους αθλητές όλης της Ευρώπης, δηλώνοντας:

«Το τοπίο του αθλητισμού αλλάζει συνεχώς και πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε τους αθλητές μας και να ενεργούμε αποφασιστικά για να διασφαλίσουμε ότι ο αθλητισμός θα παραμείνει βασικός άξονας εντός της ΕΕ. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα όσον αφορά τις ίσες ευκαιρίες, την υγεία και την ευημερία, την εκπροσώπηση των αθλητών και πολλά άλλα.

Παρόλα αυτά έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε, και μαζί με τον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά, την Επίτροπο Αθλητισμού της ΕΕ Mariya Gabriel και τις ομάδες τους, θα προσφέρουμε ένα ευρωπαϊκό αθλητικό μέλλον και το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο που θα υποστηρίζει τις επόμενες γενιές».

Ο πρόεδρος των ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ ενημέρωσε επίσης τον κ. Σχοινά για την ουσιαστική ανθρωπιστική προσπάθεια  που καταβάλουν τα εμπλεκόμενα μέρη όλου του Ολυμπιακού κινήματος να στηρίξουν την Ουκρανική Ολυμπιακή Κοινότητα σε αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς, ως συνέπεια του πολέμου.

«Μαζί με τη ΔΟΕ και χάρη στη συνεργασία πολλών Ευρωπαϊκών Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι Ουκρανοί αθλητές θα αγωνιστούν στο επερχόμενο Χειμερινό Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Vuokatti με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες», δήλωσε ο κ. Καπράλος.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους εκπροσώπους των αθλητών των ΕΟΕ και της ΔΟΕ αναπτύχθηκαν σε διαβούλευση με τις Επιτροπές Αθλητών από όλη την Ευρώπη. Μια έρευνα υλοποιήθηκε από την Επιτροπή Αθλητών των EOΕ, εστιάζοντας σε τέσσερα μείζονα θέματα:

  • Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο
  • Εκπροσώπηση αθλητών εντός αθλητικών οργανισμών
  • Υποστήριξη προς τους αθλητές
  • Χρηματοδότηση προς τον ευρωπαϊκό αθλητισμό

Το αποτέλεσμα της έρευνας έδωσε τη δυνατότητα στην Επιτροπή Αθλητών των ΕΟΕ να παρουσιάσει σαφείς κι ευρέως υποστηριζόμενες συστάσεις στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών των EOΕ Gerd Kanter δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια ήταν γεμάτα προκλήσεις για πολλούς ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, αρχικά με τον COVID-19, τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ υπήρχαν και πολλές ακόμα προκλήσεις ενδιάμεσα. Αλλά σε τόσο δύσκολους καιρούς, ο αθλητισμός προσφέρει ελπίδα, φέρνει ενότητα και συμβάλλει σε ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον.

Αυτό το συναίσθημα συμμερίστηκαν όλοι οι αθλητές με τους οποίους μίλησα και χάρη στην υποστήριξής τους, μπορέσαμε να παρουσιάσουμε σαφείς συστάσεις στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ, Emma Terho, πρόσθεσε:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ακούμε τις σκέψεις των αθλητών από όλη την Ευρώπη και να έχουμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε τα σχόλιά τους με τη μορφή συγκεκριμένων συστάσεων που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιδιώξει να εντάξει στις μελλοντικές της πολιτικές. 

Ευχαριστούμε θερμά τον Gerd, την Επιτροπή Αθλητών των ΕΟΕ και τους φίλους μας στις EOΕ και φυσικά τον Αντιπρόεδρο Σχοινά για τη συνεργασία σε ένα τόσο ποικίλο και σημαντικό στοιχείο της ευρωπαϊκής κοινωνίας».

Οι EOΕ και η ΔΟΕ θα οργανώσουν συναντήσεις με εκπροσώπους των Επιτροπών Αθλητών σε όλη την Ευρώπη ώστε να εμβαθύνουν τη συζήτηση σχετικά με τις συστάσεις που έχουν υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *