Με τη ζήτηση να ξεπερνά κάθε προσδοκία το επιτόκιο του νέου 10ετους ομολόγου της Ελλάδας κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και επέτρεψε στο ελληνικό δημόσιο να αντλήσει το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ, δηλαδή το ήμισυ του δανειακού στόχου για το 2023.

Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΔΔΗΧ, το κουπόνι του νέου ομολόγου, που λήγει τον Ιούνιο του 2033, διαμορφώθηκε στο 4,25% (με απόδοση επαναπροσφοράς στο 4,279%).

Οι προσφορές των επενδυτών άγγιξαν τα 21,9 δισ. ευρώ. Η έκδοση από μια καλά διαφοροποιημένη βάση επενδυτών, με το 78% να καλύπτεται από διεθνείς επενδυτές, που βρίσκονται κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις χώρες της Ιβηρικής.

Η ποιότητα των επενδυτών είναι επίσης ένα στοιχείο που ικανοποιεί τον οργανισμό διαχείρισης χρέους και το οικονομικό επιτελείο. Οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων (fund mangers) στήριξαν στο μεγαλύτερο βαθμό την έκδοση, με μερίδιο 47%. Ακολούθησε η κοινότητα των τραπεζών (27%), ενώ στην τρίτη θέση με αρκετά μικρότερο μερίδιο (11%) συναντάμε τα hedge funds.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *