Σοβαρές ελλείψεις στην παροχή φυσικού αερίου έφερε στο Ουζμπεκιστάν, η απόφαση του γειτονικού Τουρκμενιστάν να αναστείλει τις εξαγωγές φυσικού αερίου λόγω ψύχους.

Χθες Δευτέρα, το Τουρκμενιστάν ανέστειλε πλήρως τις εξαγωγές φυσικού αερίου στο Ουζμπεκιστάν και το 20% των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν ανέστειλε τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να διασφαλίσει ενεργειακούς πόρους για την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης.

Ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ επέκρινε έντονα τους αρμόδιους για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και απέπεμψε τρεις κορυφαίους αξιωματούχους, μετέδωσε το Interfax.

Τον προηγούμενο μήνα το Ουζμπεκιστάν υπέγραψε συμφωνία με το Τουρκμενιστάν για την εισαγωγή επιπλέον 1,5 δισεκ. κυβικών μέτρων (bcm) φυσικού αερίου τον φετινό χειμώνα, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.

Το Ουζμπεκιστάν παράγει περίπου 52 bcm φυσικού αερίου ετησίως, αλλά εισάγει καθημερινά σχεδόν 15 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι το Ουζμπεκιστάν βρίσκεται συχνά αντιμέτωπο με ελλείψεις στην ενέργεια.Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *