Ένας πύραυλος είναι τοποθετημένος στο νέο πλοίο εκτόξευσης πυραύλων της Κίνας.

Μετά τους διαφόρων ειδών δικούς της πυραύλους, τις πετυχημένες αποστολές εξερεύνησης σε Σελήνη και Άρη, τον δικό της επανδρωμένο διαστημικό σταθμό και άλλα διαστημικά επιτεύγματα μέσα σε πολύ λίγα χρόνια η Κίνα κάνει ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της να γίνει μια σημαντική διαστημική δύναμη.

Όπως έγινε γνωστό ο ασιατικός γίγαντας κατασκεύασε ένα πλοίο από το οποίο μπορούν να εκτοξεύονται πύραυλοι που θα μεταφέρουν έξω από τη Γη διαστημόπλοια, δορυφόρους και γενικά κάθε είδους διαστημικά φορτία. Αυτό το πλοίο που λειτουργεί στην ουσία ως μία θαλάσσια πλατφόρμα ονομάστηκε De Bo 3 και στόχος είναι να εκτοξεύει επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους τους οποίους θα περισυλλέγει όταν επιστρέφουν στην Γη αφού έχουν απελευθερώσει το φορτίο τους για να εκτελέσουν κάποια επόμενη αποστολή. Τέτοιες πλατφόρμες χρησιμοποιεί και η Space X, η διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ, για τους δικούς της επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους.

Η κινεζική διαστημική υπηρεσία είναι η πρώτη κρατική που προχωρά σε αυτή την κίνηση δείγμα των πολλών και φιλόδοξων στόχων που έχει θέσει για το διαστημικό της πρόγραμμα. Το πλοίο έχει μήκος 162,5 μέτρα και πλάτος 40 μέτρα και πραγματοποίησε ήδη τις πρώτες πετυχημένες δοκιμές εκτόξευσης πυραύλων. Στόχος των επιτελών της κινεζικής διαστημικής υπηρεσιών είναι το πλοίο αυτό να ξεκινήσει να λειτουργεί και να εκτοξεύονται διαστημικοί πύραυλοι με διαστημικά φορτία αυτό εντός του 2022.

 

Προτεινόμενα για εσάς





Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *