Την Ετήσια Τακτική Γενική της Συνέλευση της πραγματοποίησε η Λέσχη μη εκτελεστικών μελών διοικητικών συμβουλίων εταιρειών (NED Club), την Δευτέρα 28/6/2021.

Με την πολύτιμη συμμετοχή των μελών του Σωματείου διεξήχθη η Γενική Συνέλευση σε απαρτία, κατά την οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι ενέργειες – δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, κατά το διάστημα 2020-202, από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι Δράσεις κινήθηκαν σύμφωνα με τους 3 κύριους άξονες στρατηγικής του Σωματείου, που είναι:

  • Η Ενδυνάμωση & Εξωστρέφεια, που περιλάμβανε την συνεργασία με την εταιρεία EY Ελλάδος ως στρατηγικού εταίρου, καθώς και τη συμμετοχή  του NED Club ως του αρμόδιου φορέα στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία μελών διοικητικών συμβουλίων την ecoDa.
  • Η Αναγνωρισιμότητα και ο Παρεμβατικός ρόλος του Ned Club. Το Σωματείο συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του νέου νόμου για την Εταιρική Διακυβέρνηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου της εταιρικής διακυβέρνησης και, πέρα των άλλων, στη θεσμοθέτηση της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων στα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών.
  • Η Ενημέρωση και Επιμόρφωση των μελών. Το Σωματείο παρείχε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, αλλά και γνώση πάνω στην εταιρική διακυβέρνηση και τη λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων, όπως και τη δυνατότητα δικτύωσης με άλλα μέλη ΔΣ, μέσω στοχευμένων δικών του εκδηλώσεων, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως ενδεικτικά με τη ACFE, το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τη Velos Advisory.

Στη συνέχεια, η Προέδρος κ. Λήδα Κοντογιάννη, η Γενική Γραμματέας κ. Νατάσα Μαρτσέκη και ο Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας του Ned Club, παρουσίασαν τις προγραμματισμένες δράσεις για το 2021, σύμφωνα με το όραμα και την αποστολή του Ned Club, καθώς και τις ενέργειες για την αποτελεσματική λειτουργία του Σωματείου.  Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με μια ανοικτή συζήτηση πάνω στους τρόπους συμβολής  των ίδιων των μελών για την επίτευξη των στόχων του Σωματείου.

Η Προέδρος του NED Club Λήδα Κοντογιάννη σε δήλωσή της επισημαίνει.:

«Τα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών επιχειρήσεων οφείλουν να θέσουν τον πήχυ της εταιρικής διακυβέρνησης των εταιρών που διοικούν, στο επίπεδο της Ευρώπης στην οποία ανήκει η Ελλάδα. Το μεγαλύτερο φορτίο στην επίτευξη αυτού του στόχου φέρουν τα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ και ιδιαίτερα τα ανεξάρτητα.   Η αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης, θα αναδείξει και την ειλικρινή προσπάθεια της χώρας να  προσελκύσει ξένες επενδύσεις»

Σημειώνεται ότι το όραμα του  NED Club είναι:

Η προώθηση των βέλτιστων πρακτικών ορθής λειτουργίας Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων καθώς η κοινωνία χρειάζεται υπεύθυνες και επιτυχημένες εταιρείες.

Μέσω

  • Της αναγνώρισης του ρόλου των μη εκτελεστικών μελών διοικητικών συμβουλίων εταιρειών, αναδεικνύοντας την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν.
  • Της συνεχούς  αναβάθμισης των επαγγελματικών δεξιοτήτων μη εκτελεστικών μελών των ΔΣ η παρουσία των οποίων εξασφαλίζει την αναγκαία διαφάνεια για την αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς και την προώθηση διατηρήσιμης ανάπτυξης.
  • Και της λειτουργίας του ως κομβικό σημείο παραγωγής και  διάδοσης ιδεών, ερευνών, αναλύσεων και διαλόγου για βέλτιστες πρακτικές στη λειτουργία διοικητικών συμβουλίων επιχειρήσεων κάθε κατεύθυνσης.

naftemporiki.gr

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.