Επιτυχής φάνηκε να είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια προσγείωσης πυραύλου Starship από τη SpaceX- μέχρι που εξερράγη.

Την Τετάρτη το Starship υπό τον προσδιορισμό SN10 πραγματοποίησε επιτυχώς την τρίτη δοκιμή πτήσης σε μεγάλο ύψος από τις εγκαταστάσεις στην κομητεία Κάμερον στο Τέξας. Παρόμοια με τις δοκιμές των SN8 και SN9, το SN10 υψώθηκε στον ουρανό με τρεις κινητήρες Raptor, με τον καθένα να κλείνει διαδοχικά πριν ο πύραυλος φτάσει στο υψηλότερο σημείο της πτήσης του (περίπου 10 χλμ). Ακολούθως μπήκε σε θέση επιστροφής για ελεγχόμενη κάθοδο.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά, με το σκάφος να αλλάζει και πάλι θέση λίγο πριν αγγίξει επιτυχώς την εξέδρα προσγείωσης. Ωστόσο, λίγο μετά, το SN10, σύμφωνα με την εταιρεία, βίωσε μια «μη προγραμματισμένη αποσυναρμολόγηση λίγο μετά την προσγείωση»- παρόλα αυτά η SpaceX τονίζει πως επρόκειτο για μια θαυμάσια ημέρα για τις ομάδες του Starship, δεδομένου πως αυτές οι πτήσεις έχουν σκοπό να «βελτιωθεί η κατανόησή μας και η ανάπτυξη ενός πλήρως επαναχρησιμοποιούμενου συστήματος μεταφοράς, σχεδιασμένου να μεταφέρει πλήρωμα και φορτίο σε μεγάλης διάρκειας διαπλανητικές πτήσεις και να βοηθήσει την ανθρωπότητα να επιστρέψει στη Σελήνη και να ταξιδέψει στον Άρη και παραπέρα».

Ήταν η πρώτη φορά που ένα Starship κατάφερε να προσγειωθεί όρθιο. Όπως αναφέρει το Reuters, ο πύραυλος εξερράγη περίπου οκτώ λεπτά μετά την προσγείωσή του, γέρνοντας προς τη μία πλευρά καθώς ένα αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης έριχνε νερό σε φλόγες που έκαιγαν ακόμα στη βάση του.

Το πλήρες σκάφος θα έχει ύψος 120 μέτρα και προορίζεται να είναι πλήρως επαναχρησιμοποιούμενο, καθιστώντας τις επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα υπόθεση ρουτίνας.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *