Η Ινδία ζήτησε από το Twitter να κατεβάσει 1.178 λογαριασμούς για τους οποίους η χώρα λέει πως υποστηρίζονται από το Πακιστάν ή από υποστηρικτές ενός αποσχιστικού κινήματος των Σιχ, ανέφεραν πηγές του υπουργείου Τεχνολογίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας είπαν ότι κάποιοι από τους λογαριασμούς ελέγχονταν από το εξωτερικό της χώρας, είπε η μία από τις πηγές. Η εντολή επίσης περιελάμβανε κάποιους από τους λογαριασμούς στο Twitter κάποιων υποστηρικτών του κινήματος για ένα ανεξάρτητο κράτος των Σιχ, το Καλιστάν.

Πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς διαμοιράζονταν και προωθούσαν παραπληροφόρηση και προβοκατόρικο υλικό για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις των αγροτών, ανέφερε η εν λόγω πηγή. Υπενθυμίζεται πως δεκάδες χιλιάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν στα περίχωρα της πρωτεύουσας απαιτώντας την απόσυρση νέων αγροτικών νόμων.

Σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, το Twitter δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα στην κυβερνητική εντολή, η οποία είχε βγει στις 4 Φεβρουαρίου. Το Reuters μετέδωσε ότι το Twitter δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε εάν είχε συμμορφωθεί στην εντολή, μα ανέφερε ότι εξετάζει περιεχόμενο στο πλαίσιο των κανόνων του και των τοπικών νόμων όταν λαμβάνει ένα νόμιμο αίτημα για πιθανώς παράνομες αναρτήσεις.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται απαιτώντας την απόσυρση νέων αγροτικών νόμων για τους οποίους λένε ότι ωφελούν αγοραστές σε βάρος των καλλιεργητών. Η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι λέει ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές ανοίγουν νέες ευκαιρίες για τους αγρότες.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα το Twitter αρνήθηκε να υπακούσει σε οδηγία της ινδικής κυβέρνησης για μπλοκάρισμα άνω των 250 λογαριασμών και αναρτήσεων- μια κίνηση που έχει φέρει τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο επίκεντρο της πολιτικής θύελλας στη χώρα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές του. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος, Τζακ Ντόρσεϊ, προκάλεσε θύελλα στην Ινδία την προηγούμενη εβδομάδα όταν έκανε like σε ένα tweet που έλεγε ότι η εταιρεία θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα emoji για τις διαδηλώσεις των αγροτών.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.