Να στηρίξει με κάθε τρόπο τις Ελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιου του La Trobe,στην Μελβούρνη, καλεί το ΚιΝΑΛ την κυβέρνηση, καταδικάζοντας την απόφαση για διακοπή του  Προγράμματος που είναι και το μοναδικό πρόγραμμα σε επίπεδο ΑΕΙ στην Πολιτεία της Βικτόριας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κ. Αυξεντίου, Γραμματέας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, του Κινήματος Αλλαγής:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή της ελληνικής παροικίας, αλλά και των αδελφών προοδευτικών πολιτικών φορέων όπως το Εργατικό κόμμα Αυστραλίας για την διατήρηση ενός ιστορικού και πολύ σημαντικού προγράμματος.

Η σημασία διατήρησης της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας σε τριτοβάθμιο επίπεδο είναι υψίστης σημασίας για τον Ελληνισμό και ιδιαίτερα για την ελληνική παροικία της Μελβούρνης, καθώς το κλείσιμο του εν λόγω προγράμματος σημαίνει και τον εξοβελισμό των ελληνικών σπουδών από το πανεπιστημιακό επίπεδο, στερώντας την ευκαιρία και το δικαίωμα στους φοιτητές/τριες ελληνικής ή μη καταγωγής να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό.

Το Κίνημά μας στέκεται πάντα αρωγός των προσπαθειών διδασκαλίας της γλώσσας και του πολιτισμού μας στην Ελληνική Διασπορά, καθώς η σύνδεσή μας με την ομογένεια είναι ιστορική, ουσιαστική και διαρκής. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την Ελληνική παροικία και τους φορείς της να συγκροτήσουν ένα στρατηγικό σχέδιο δράσης για την υποστήριξη της γλώσσας και του πολιτισμού μας. Εμείς είμαστε δίπλα τους και θα το υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει με κάθε τρόπο τις Ελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιου του La Trobe, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει και εξαντλώντας κάθε ενέργεια και δόκιμο μέσο ώστε να ανακληθεί η απόφαση διακοπής του προγράμματος».

 

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *