Πριν από λίγες μέρες το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb έφτασε στον τελικό του προορισμό από όπου θα εξερευνήσει τα επόμενα χρόνια το Σύμπαν. Είναι γνωστό ότι θα χρειαστούν περίπου πέντε μήνες ρυθμίσεων και δοκιμών των οργάνων του για να ξεκινήσει επίσημα την λειτουργία του και αναλάβει την πρώτη του αποστολή. Όπως είναι ευνόητο για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει το τηλεσκόπιο να κάνει κάποιες παρατρηρήσεις για δουν τα στελέχη της αποστολής πώς ανταποκρίνονται τα όργανα του.

Με ανάρτηση της στο Twitter η NASA ανακοίνωσε ότι η πρώτη παρατήρηση με την οποία θα γίνουν έλεγχοι για την λειτουργία του τεράστιου πρωτεύοντος κατόπτρου του τηλεσκοπίου θα γίνει στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου. Πιο συγκεκριμένα το James Webb θα στοχεύσει στο άστρο HD 84406 που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 260 ετών φωτός από τη Γη. Το άστρο θεωρήθηκε από τους επιστήμονες ιδανικό για αυτή τη δοκιμαστική αλλά και παράλληλα ιστορική παρατήρηση αφού αν και ανεπίσημη θα είναι η πρώτη του τηλεσκοπίου που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη διαστημική εξερεύνηση και να ανοίξει νέους δρόμους σε διάφορα επιστημονικά πεδία.

Η Μεγάλη Άρκτος είναι αστερισμός που σημειώθηκε από τον Ποτελεμαίο και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Υπήρξε ανέκαθεν ο γνωστότερος αστερισμός, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε έκταση αστερισμός και συνορεύει με οκτώ άλλους.

Προτεινόμενα για εσάς

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *