Βολές κατά της κυβέρνησης για «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων», επιμονή στα «ψέματα», ανακολουθία μεταξύ εξαγγελιών και πράξεων σε ζητήματα φορολογίας, ακρίβειας και οικονομίας και κοινωνικής πολιτικής πεδίων εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές του κόμματος αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο κ. Μητσοτάκης «δήλωνε προεκλογικά ότι δεν θα αυξηθεί η φορολογία» και «τώρα επιβάλλει οριζόντια και άδικη φορολόγηση στους ελεύθερους επαγγελματίες», ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά και «τώρα τον αυξάνει τη στιγμή που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2024 οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με 1,6 δισ. ευρώ επιπλέον φορολογικές δαπάνες».

Σημειώνουν ακόμη ότι ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μείωση των ανισοτήτων και «τώρα διανέμει μεροληπτικά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, εξοβελίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ότι θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, αλλά «τώρα η Ελλάδα αναδεικνύεται πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό στα τρόφιμα». Ακόμη προσθέτουν ότι ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αυξήσει τους μισθούς, «τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 0,2% το 2023». Επίσης τονίζουν πως αντί ενίσχυσης του ΕΣΥ, «τα νοσοκομεία παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, με τελευταίο παράδειγμα την ντροπιαστική κατάσταση στο ΕΛΕΝΑ» και πως ενώ μίλησε για την ανάγκη σύγκλισης με την Ευρώπη, «η χώρα μας εμφανίζει αρνητική απόκλιση στις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και την αναπηρία, ενώ είναι 24η στους 27 στην αγοραστική δύναμη».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα νομοθετήσει τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όμως «τώρα τον παραπέμπει διαρκώς στις καλένδες, ευρισκόμενος σε ομηρεία από τον κ. Σαμαρά και την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του».

Για τα εθνικά θέματα, οι πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός «υποσχέθηκε υπερήφανη και σοβαρή εξωτερική πολιτική» αλλά «τώρα βλέπουμε διαρκείς παλινωδίες στα εθνικά θέματα, με κριτήριο τις εσωτερικές κομματικές ισορροπίες της Ν.Δ.».

«Ο κατάλογος της αναξιοπιστίας του κ. Μητσοτάκη δεν έχει τελειωμό» αναφέρουν οι ίδιες κομματικές πηγές, σχολιάζοντας πως «τελικά, στο μόνο που είναι συνεπής είναι στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων».

«Με την προκλητική διάταξη που ψήφισε η Ν.Δ. τον Νοέμβριο του 2019 για την ασυλία των τραπεζιτών, “ξέπλυνε” χορηγήσεις θαλασσοδανείων και τα μεγάλα σκάνδαλα ευνοημένων ημετέρων της. Η νομοθετική ρύθμιση που φέρνει ο Γιώργος Φλωρίδης (που αρχικά φάνηκε να μη την ξέρει η κυβέρνηση) αποτελεί στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης για όσα σκανδαλώδη προηγήθηκαν» τονίζουν. Κάνουν επίσης λόγο για «ζημία δισεκατομμυρίων του Δημοσίου από την αποεπένδυση του ΤΧΣ από το μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών» και καταγγέλλουν «το συνεχιζόμενο πάρτι των απευθείας αναθέσεων σε φίλους και αρεστούς» αλλά και «την υποστελέχωση των ελεγκτικών οργανισμών με αποτέλεσμα να οργιάζει η αισχροκέρδεια». Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλούν την κυβέρνηση και για «τη διαρκή παρεμπόδιση του έργου των Ανεξάρτητων Αρχών» σημειώνοντας πως «τα στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας να εγκαταλείπουν το καράβι το ένα μετά το άλλο».

Καταλήγοντας σχολιάζουν ότι «τελικά, το σύστημα εξουσίας που έχει στηθεί στη χώρα υπό τον κ. Μητσοτάκη “και τρώει και ψεύδεται”, για να σημειώσουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ ως ισχυρό ανάχωμα θεσμικής υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι σε αυτό το σύστημα που διαλύει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας».Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *