Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ζάππειο Μέγαρο το συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» με τίτλο: «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον!».

Στο συνέδριο έλαβαν δεκάδες εκπρόσωποι: διεθνών οργανισμών, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και στελέχη της αγοράς.

Συνοπτικά, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην ομιλία του στο συνέδριο της «Ν» τόνισε ότι: «το 2022 θα είναι χρονιά ιστορικού ρεκόρ για άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, όσο και για τις εξαγωγές. Σύμφωνα με την Κομισιόν η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο 2022-2024 σε ρυθμό αύξησης επενδύσεων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «είναι αναγκαία μια «προοδευτική πολιτική με τριπλή στόχευση κατά της ακρίβειας»:

α) Παρεμβολή στην λειτουργία των αγορών αξιοποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους,

β) Επαναφορά του δημόσιου χαρακτήρα των εταιρειών κοινής ωφέλειας (πχ ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ),

γ) Προώθηση αναδιανεμητικών μηχανισμών φορολογώντας τα υπερκέρδη ώστε να στηρίζει με δημοσιονομικά μέτρα τα νοικοκυριά και τους πλέον αδύναμους».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε: «Ήδη τα προηγούμενα τρία χρόνια μοιράστηκαν από την κυβέρνηση 56 δισ., αλλά το ΑΕΠ αυξήθηκε με μη ποιοτικούς όρους περίπου 40 δισ., πράγμα που δείχνει ότι αυτές οι δαπάνες αξιοποιήθηκαν με χαμηλή αποτελεσματικότητα».

Στην παρέμβασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε:

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Γιατί η ενεργειακή κρίση ήρθε και βρήκε τις μεγαλύτερες οικονομίες της και προφανώς την Γερμανία, που είναι αντικειμενικά η μεγαλύτερη και ενδεχομένως και η πιο ανταγωνιστική οικονομία που υπήρχε μέχρι πρότινος, την βρήκε τελείως απροετοίμαστη σε αυτή την καινούργια γεωπολιτική εξέλιξη».Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *