Το βράδυ της Δευτέρας (22/11) οι πορτογαλικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στην έδρα της Πόρτο και στα γραφεία του προέδρου της, Χόρχε Νούνο Πίντο ντα Κόστα, στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Κόκκινη Κάρτα».

Πρόκειται για έρευνα για την πληρωμή συναλλαγών με προμήθειες, που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ και αφορούν μεταγραφές παικτών. Περισσότερες από 30 ξεχωριστές έρευνες πραγματοποιήθηκαν από αξιωματούχους της εισαγγελίας σε διάφορες διευθύνσεις, στο Πόρτο και τη Λισαβόνα.

Είναι κατανοητό ότι τα 9 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν σε δύο ατζέντηδες ως μέρος της μεταγραφής των 50 εκατομμυρίων ευρώ που οδήγησε τον Βραζιλιάνο αμυντικό Έντερ Μιλιτάο να μετακομίσει από την Πόρτο στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2019 είναι μία από τις συμφωνίες που εξετάζουν το Κεντρικό Ανακριτικό Τμήμα και το Τμήμα Ποινικής Δράσης (DCIAP).

Σε ανακοίνωσή του, το DCIAP ανέφερε ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε μεταγραφές «που πραγματοποιήθηκαν από το 2017 έως σήμερα, με ισχυρή διεθνή διάσταση που περιλαμβάνει πληρωμές προμηθειών οι οποίες υπερβαίνουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ».

Ταυτόχρονα, όμως, περιλαμβάνει «την ύποπτη πρακτική εγκλημάτων φορολογικής απάτης, απάτης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που σχετίζεται με μεταγραφές παικτών και οικονομικά κυκλώματα που εμπλέκουν μεσάζοντες σε αυτές τις δραστηριότητες».

Η Πόρτο ανέφερε σε δήλωσή της ότι έχει συνεργαστεί πλήρως στην έρευνα «για τη δίωξη της δικαστικής αρχής για εγκλήματα φορολογικής απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που είχαν τη γένεσή τους σε οικονομικές κινήσεις οι οποίες σχετίζονται με μεταγραφές παικτών».

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *