Με τη συμμετοχή για πρώτη φορά τριών ελληνικών εταιρειών της ElvalHalkor, της Epexyl και της Raycap, πραγματοποιήθηκε το Εuropean Career Fair (ECF) του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στη Βοστώνη από τις 21-24 Φεβρουαρίου.

Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Συλλόγου Φοιτητών του ΜΙΤ, με την ενεργή υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του υπουργείου Παιδείας και του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Βοστώνη, είχε ως βασικό στόχο τη διασύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με ορισμένα από τα καλύτερα μυαλά του κόσμου, καθώς και με νέους επαγγελματίες, οι οποίο διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση και προσόντα. Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την κάλυψη κρίσιμων αναγκών της ελληνικής αγοράς και την ανάσχεση του φαινομένου του brain drain.

Η Epexyl προχώρησε ήδη στην πρόσληψη ενός αρχιτέκτονα από το MIT και ενός project manager από το Harvard, καθώς και σε συμφωνία για πρακτική εξάσκηση τεσσάρων φοιτητών από το New York University με εξειδίκευση στο Information Technology και Computer Science, με στόχο να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα custom communication cloud μεταξύ των εταιριών του ομίλου. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Epexyl, Νικόλαος Αναστασίου, σε ομιλία του, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, εστίασε στη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία απευθύνεται σε νέους με προσόντα και θέληση, που από κοινού θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρείας. Η Epexyl πλέον δραστηριοποιείται διεθνώς κι έχει εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ, όπου εγκαινίασε πρόσφατα γραφεία στο 375  Park Avenue, στο Manhattan της Νέας Υόρκης.

Το European Career Fair του ΜΙΤ είναι το μεγαλύτερο Career Fair στις Η.Π.Α. με επίκεντρο την ευρωπαϊκή αγορά και απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο προσελκύει πάνω από 3.000 συμμετέχοντες από τα καλύτερα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα των ΗΠΑ (MIT, Harvard, Boston University, Northeastern University, κλπ). Τα ελληνικά περίπτερα στήθηκαν δίπλα σε περίπτερα εταιριών όπως οι Airbus, Audi, Volkswagen, Daimler, ABB, ASML, Bayer, ενώ υπήρξε μεγάλη προσέλευση Ελλήνων φοιτητών, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα εκθεσιακά περίπτερα και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *