Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που πραγματοποίησε η Huawei από την Βαρκελώνη περιλαμβάνεται και αυτή για την αναβαθμισμένη σειρά φορητών υπολογιστών MateBook X Pro, τη ναυαρχίδα της εταιρείας για την συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων.

Τα πρώτα μοντέλα της σειράς MateBook X Pro παρουσιάστηκαν στην αγορά το 2018 και ήταν τα πρώτα που εισήγαγαν τις οθόνες FullView με μηδενικό περιθώριο σε συνδυασμό με τις υψηλές επιδόσεις και «έξυπνη» συνδεσιμότητα. Η νέα έκδοση της οικογένειας MateBook X Pro ουσιαστικά απευθύνεται όχι στον απλό χρήστη αλλά στον επαγγελματία.

Εξωτερικά, τα μοντέλα της σειράς χαρακτηρίζονται από μεταλλικό unibody περίβλημα σε τρία βασικά χρώματα: Mystic Silver, Space Gray και το νέο Emerald Green. Το συνολικό πάχος δεν ξεπερνά τα 14,6 χιλιοστά ενώ το βάρος είναι στα 1,33 κιλά καθιστώντας τις συσκευές ιδανικές για εύκολη μεταφορά, βασικό στοιχείο για την επιλογή του επαγγελματία που βρίσκεται σε συνεχή κίνηση χωρίς να αποχωρίζεται την ικανότητά του να είναι παραγωγικός.

Νέο στοιχείο είναι η υιοθέτηση οθονών τεχνολογίας Ultra FullView που χαρακτηρίζονται από τα πολύ λεπτά περιθώρια, όλων των πλευρών, με την σχέση screen-to-body να φτάνει το εντυπωσιακό 91%. Παράλληλα, οι νέες οθόνες υιοθετούν την σχέση πλευρών 3:2 που θεωρείται ιδανικότερη για εργασία και παραγωγή περιεχομένου, σε σχέση με τις «παραδοσιακές» οθόνες widescreen. Η Ultra FullView οθόνη αποτελείται από 13,9 ιντσών LTPS πάνελ το οποίο είναι σε θέση να υποστηρίζει ανάλυση της τάξης του 3K. Επιπλέον, υποστηρίζει τεχνολογία αφής δέκα σημείων και Fingers Gesture Screenshot εισάγοντας έτσι νέους τρόπους εισαγωγής δεδομένων στην συσκευή.

Στο εσωτερικό των νέων MateBook X Pro βρίσκονται οι 10ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core i7-10510U και i5-10210U ενώ την απόδοση των γραφικών αναλαμβάνει η NVIDIA GeForce MX250 κάρτα γραφικών με 2GB GDDR5 αποκλειστικής μνήμης, στα δύο από τα τρία επιμέρους μοντέλα της σειράς. Η ενσωματωμένη μνήμη είναι στα 16GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 512GB και στο 1TB στο κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας.

Για την ψύξη του συστήματος έχει ενσωματωθεί ένα αναβαθμισμένο σύστημα το οποίο εναλλάσσεται μεταξύ ενεργητικού και παθητικού mode για περισσότερο αθόρυβη διαδικασία ψύξης, ενώ δύο ανεμιστήρες Huawei Shark Fin Fans 2.0 παρέχουν σημαντικά περισσότερη παροχή αέρα. Επιπρόσθετα, έχει εισαχθεί νέα προηγμένη τεχνολογία φιλτραρίσματος που επιτρέπει την σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση της θερμοκρασία του συστήματος και ελέγχοντας ανάλογα την λειτουργία των ανεμιστήρων.  

Η σειρά MateBook X Pro διαθέτει τέσσερα εγκατεστημένα ηχεία και μπαταρία χωρητικότητας 56Wh που σε συνδυασμό με τα ενσωματωμένα modes λειτουργίας σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας εξασφαλίζει επάρκεια ενέργειας για μία ολόκληρη ημέρα, πριν αναζητήσουμε το καλώδιο τροφοδοσίας. Παράλληλα, ενσωματώνεται ένας 65W Type-C φορητός adapter ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία άλλων συσκευών ενώ υποστηρίζει και την τεχνολογία ταχείας φόρτισης για συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα.

Επίσης έχει εισαχθεί το Multi-screen Collaboration μία λειτουργία της τεχνολογίας Huawei Share που επιτρέπει την μεταφορά αρχείων μεταξύ ενός κινητού και ενός φορητού υπολογιστή, παρακάμπτοντας το γεγονός της διαφορετικής αρχιτεκτονικής των λειτουργικών συστημάτων Android και Windows.

Τα νέα MateBook X Pro θα είναι διαθέσιμα από τον ερχόμενο Απρίλιο σε Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό, Ρωσία, Λατινική Αμερική, Ιαπωνία και Μέση Ανατολή, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται (ανάλογα με την διαμόρφωση) από τα 1500 έως και τα 1999 ευρώ.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *