Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έλαβε και επίσημη υπόσταση μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που «υπέγραψε» τη μετάθεση της διοργάνωσης σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Είχε προηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην οποία συμφωνήθηκε ότι οι Αγώνες του Τόκιο πρέπει να αναβληθούν και να μεταφερθούν το καλοκαίρι του 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρείχε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες του Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ, ενώ την αναβολή είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο Άμπε.

Να σημειωθεί ότι η ονομασία της διοργάνωσης διατηρείται ως είχε, δηλαδή Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020. «Συμφωνήθηκε ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία και συμφωνήθηκε επίσης ότι οι Αγώνες θα κρατήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Οι πιέσεις προς τη ΔΟΕ και τον Μπαχ είχαν γίνει ασφυκτικές τις τελευταίες ημέρες, ενώ μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετείχαν αν η διοργάνωση λάμβανε χώρα το φετινό καλοκαίρι.

Μπαχ: Εδώ μιλάμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Το κόστος της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 δεν απασχόλησε τον πρόεδρο της ΔΟΕ και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, στη διάρκεια της συζήτησης που είχαν σήμερα το μεσημέρι (24/3).

«Εδώ μιλάμε για την προστασία των ανθρώπινων ζωών» παραδέχθηκε ο Μπαχ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι ακριβείς ημερομηνίες της διοργάνωσης: «Περίπου δύο ώρες μετά το τηλεφώνημα που είχα δεν μπορώ να δώσω μία οριστική απάντηση».

«Έχουμε τουλάχιστον 4 εβδομάδες μπροστά μας για να αξιολογήσουμε όλα τα ερωτήματα που προκύπτους. Γι΄ αυτό αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε ένα τέτοιο διάστημα για να δούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, δεν είναι μόνο αυτός», πρόσθεσε ο πρώτος τη τάξει αξιωματούχος του παγκόσμιου αθλητισμού, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.