Οι αθλητικές δραστηριότητες σε αρκετά μέρη του πλανήτη έχουν επηρεαστεί από την εξάπλωση του ιού και η κορυφαία όλων δεν θα μπορούσε να ξεφύγει…

Η διοργάνωση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα το προσεχές καλοκαίρι, όπως γίνεται αντιληπτό θα προσελκύσει εκατομμύρια κόσμου και είναι λογικό να υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στις τάξεις των διοργανωτών, ιδιαίτερα στην περίπτωση που μέχρι τότε δεν υπάρξει ύφεση του φαινομένου.

Οι Αγώνες στο Τόκιο προβλέπεται να αρχίσουν στις 24 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου.  Ωστόσο, όπως δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας η υπουργός Σέικο Χασιμότο, υπεύθυνη για την προετοιμασία των Αγώνων,  δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αναβληθούν για μερικούς μήνες λόγω του κορονοϊού. 

Μετά από σχετική ερώτηση που της έγινε, η Σέικο Χασιμότο είπε ότι η σύμβαση που έχει η κυβέρνηση με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέρει ότι οι Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν μέσα στο 2020, όπερ σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο μεταφοράς τους για ένα χρονικό διάστημα λίγων μηνών.

«Το συμβόλαιο απαιτεί να διεξαχθούν οι Αγώνες εντός του 2020. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως δυνατότητα αναβολής», είπε με νόημα, ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει άμεσα ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν όπως έχει προγραμματιστεί».

Η όλη συζήτηση άρχισε με αφορμή την έξαρση της επιδημίας του κορονοϊού. Η προσέλευση ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων αποτελεί ιδανικό πεδίο για την εξάπλωση της νόσου και αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Σύμφωνα με το συμβόλαιο όμως, δικαίωμα αναβολής των Αγώνων ανήκει μόνο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, επανέλαβε ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για επιτυχημένους Αγώνες στο Τόκιο. 

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *