Η αμερικανική κυβέρνηση προσφέρει σε εταιρείες των ΗΠΑ τη δυνατότητα να πωλούν εξοπλισμό στη Huawei, καθώς και να αγοράζουν υλικοτεχνικό εξοπλισμό από εκείνη, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν δοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τους όρους της συμφωνίας που θα ισχύουν προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας.

Η πλευρά του Αμερικανού Προέδρου δήλωσε ότι δεν πρέπει να ισχύουν περιορισμοί για στοιχεία εξοπλισμού που θα ενσωματωθούν σε προϊόντα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και δε φέρνουν προβλήματα ασφαλείας, χωρίς, όμως, να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Η πάγια πεποίθηση της αμερικανικής πλευράς είναι ότι μέρη του υλικού από τις κινέζικες εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπευτικούς σκοπούς. Εννοείται ότι η κινεζική πλευρά αρνείται όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Η απόφαση Trump να μειώσει τους περιορισμούς προς τα κινέζικα προϊόντα θεωρείται ένα βήμα προς την κατεύθυνση της συνέχισης της χρήσης του Android από τη Huawei. H Huawei περιμένει περαιτέρω καθοδήγηση από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναφορικά με τα δικαιώματα που της δίδονται επί αμερικανικού εδάφους, προκειμένου να προχωρήσει στις ανάλογες κινήσεις. Σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι σχετικές κινήσεις, δεν αποκλείεται να δούμε την Huawei να αναπτύσσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών για το λειτουργικό σύστημα που θα χρησιμοποιεί στις συσκευές της.

Πηγές από την Κίνα στις οποίες αναφέρεται το πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για πιθανή καθυστέρηση στην πορεία της Αμερικής προς την καθιέρωση του 5G, λόγω του ότι δεν θα υπάρχει συνεργασία σε επίπεδο προμήθειας υλικοτεχνικού εξοπλισμού από τις κινέζικες προς τις αμερικανικές εταιρείες. Η Huawei θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους παίκτες στην αγορά του 5G, επομένως οι σχέσεις των αμερικανικών εταιρειών μαζί της θεωρούνται κομβικής σημασίας για την πορεία ανάπτυξης των τεχνολογιών 5G στο άμεσο μέλλον.

Source link

Θώμη Κόρσου

Έχω έφεση στους άνδρες με υψηλή τεστοστερόνη και με εξιτάρει ότι είναι αντρικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *